maanantai 27. toukokuuta 2019

Syysprinsessan pieni neulesetti



Heipä hei! :)

Tämä postaus on julkaistu syyskuussa 2018

Miulla iski tällä viikolla joku kumman inspiraatio neuloa jotain hempeää, pientä ja söpöä - ja kuinkas sitten kävikään! Koko homma lähti kirjaimellisesti lapasesta ja neuloin pienen neulesetin syysprinsessalle. Tää setti lähtee eräälle pienelle ihanalle syysprinsessalle lahjaksi<3 Setin koko on sopiva arviolta 0-3kk ikäiselle vauvalle. Lankana käytin Adlibriksen Baby Merinon Pink ja White lankoja ja langanmenekki koko settiin oli todella pieni! Molempia lankoja riittää vain yhdet kerät ja valkoista lankaa jää vielä reippaasti ylikin! (Huom! Eli en ole laskenut tarkkaa langanmenekkiä, vaaleanpunaista lankaa jäi 3g ja valkoista 34g!) Olen lopuksi kastellut työt ja asetellut kuivumaan muotoonsa ja kastelun ansiosta lanka on pehmentynyt vielä enemmän pehmeämmäksi ja miellyttävämmäksi ihoa vasten. Ajattelin, että voisinkin jakaa tämän neulesävellykseni teidän kanssa, joten olkaapa hyvä, tässä olisi ohjeet tähän syysprinsessan pieneen neulesettiin: :) 

Syysprinsessan pipo:



Lanka: Adlibris Baby Merino Pink ja White 
Puikot 2mm (sukkapuikot) 
Koko: noin 0-3kk 
Pipon mitat: leveys resorissa: 12cm, leveys raitakohdissa: 14cm. Pipon korkeus 13cm.

Neulo näin:

Luo vaaleanpunaisella langalla 100 silmukkaa puikoille ja neulo 1. krs oikein. (Kierroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä= pipon takana)
Tämän jälkeen neulo joustinta *1s oikein takaa kiertäen, 1s nurin, 1s oikein takaa kiertäen, 1s nurin* yhteensä 10 kerrosta.

Ota nyt työhön mukaan valkoinen lanka ja neulo 1krs oikein ja toinen krs nurin. Sitten neulo 1 krs oikein vaaleanpunaisella langalla. 

Tämän jälkeen alkaa valepalmikkokohta eli neulo seuraavasti: *3s oikein, 1s nurin, 3s oikein, 1s nurin* toista *-* koko krs. Seuraavaksi *nosta 1s silmukka neulomatta, neulo 2s oikein ja vedä neulomaton silmukka näiden kahden neulotun silmukan yli, 1s nurin* toista *-* koko kerroksen ajan. Sitten neulo *1 s oikein, tee langankierto, 1s oikein ja 1s nurin* ja toista *-* myös koko kerroksen ajan. Seuraavat 2 krs menee näin: neulo *3 oikein, 1 nurin, 3 oikein, 2 nurin* toista näitä *-* siis yhteensä 2 krs. Tämän jälkeen *nosta 1 s neulomatta, neulo 2s oikein ja nosta neulomaton silmukka näiden 2 neulotun silmukan yli, 1 nurin* jatka näin koko kerros. 

Neulo valkoisella langalla  *1 oikein, tee langankierto, 1 oikein ja 1 oikein* toista näitä koko kerroksen ajan (huom! tällä krs ei ole yhtään nurjaa silmukkaa!). Neulo sitten *1 nurin, 1 nurin takaakiertäen (=ei synny reikää), 2 nurin* toista *-* koko krs.

*Neulo sitten vaaleanpunaisella langalla 6 krs oikein. Neulo tämän jälkeen valkoisella langalla 1 krs oikein ja 1 krs nurin*:Toista tätä *-* raitakuviota yhteensä 4 kertaa. 

Kun olet viimeisen kerran neulonut valkoisella langalla nurjan kerroksen, ota työhön vaaleanpunainen lanka ja neulo 1 krs oikein. 

Aloita sädekavennukset, jotka menee näin: 

*Neulo 8s oikein, neulo 2 oikein yhteen*, toista *-* koko krs ajan. Tämän jälkeen neulo 1 krs oikein. 

Sitten jatka näin: *neulo 7s oikein, neulo 2s oikein yhteen* toista *-* koko krs ja neulo sitten jälleen 1krs oikein. 

Tämän jälkeen *neulo 6s oikein, 2s oikein yhteen*, toista *-* koko krs ja neulo jälleen 1 krs oikein.  

Jatka näitä kavennuksia, kunnes työssä on jäljellä 10 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele pipo. Pipo on valmis! :) 

sädekavennus näyttää siis tältä pipossa


Syysprinsessan villasukat




Lanka: Adlibris Baby Merino Pink ja White
Puikot: 2mm  
Villasukkien koko: noin 0-3kk
Valmiin villasukan mitat: pituus resorista kantapäähän: 12cm ja kantapäästä loppuosaan venyttämättä: 9,5cm


Neulo näin:

Oikea villasukka:

Luo sukkapuikoille vaaleanpunaisella langalla 48 silmukkaa ja jaa ne 12s per puikko. Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä ja saumakohta tulee sisäsyrjälle. Neulo resoria seuraavasti: *neulo 1s oikein takaa kiertäen, 1 nurin*, toista *-* koko krs ajan yhteensä 6 krs. Ota työhön valkoinen lanka ja neulo ensin 1krs oikein ja sitten 1krs nurin.  Ota tämän jälkeen jälleen vaalenpunainen lanka ja neulo 1 krs oikein. 

Aloita sitten valepalmikkokuvio joka menee näin:

*Neulo 3s oikein, 1s nurin*, toista *-* koko krs. Tämän jälkeen neulo näin: *nosta 1s neulomatta, 2 silmukkaa oikein, vedä neulomaton silmukka näiden 2 neulotun silmukan yli, 1 nurin* toista koko krs. Sitten neulo *1s oikein, tee langankierto, 1s oikein, 1 nurin*, toista *-* koko krs. Tämän jälkeen neulo näin: *3s oikein, 1 nurin*, toista *-* yhteensä kaksi krs. Sitten *nosta 1s neulomatta, neulo 2s oikein, vedä neulomaton silmukka näiden 2 neulotun silmukan yli, 1 nurin*, toista *-* koko krs. 

Ota työhön valkoinen lanka ja neulo seuraavasti: *neulo 1s oikein, tee langankierto, 1s oikein, 1s oikein* (huom! tälle kerrokselle ei siis tule nurjia silmukoita!), toista *-* koko krs. Tämän jälkeen *neulo 1s nurin, 1s nurin takaa kiertäen (=ei synny reikää), 1 nurin, 1 nurin* (huom! tällä kerroksella ei siis neulota silmukoita oikein!), toista *-* koko krs. 

Ota tämän jälkeen työhön jälleen vaaleanpunainen lanka ja neulo uudelleen palmikkokuvio vielä 2 kertaa ( eli villasukkaan tulee 3 kerrosta valepalmikkoa). Kun olet neulonut viimeisen kerran valkoisella langalla koko krs nurin, ota työhön jälleen vaaleanpunainen lanka neulo siten, että kavennat (2 oikein yhteen) joka puikolla yhteensä  silmukkaa eli työhön jää yht. 40 silmukkaa (=10 per puikko). Neulo vielä 5 krs oikein. 

Ota sitten jälleen valkoinen lanka ja neulo I ja II puikon silmukat oikein samalle puikolle ja aloita kantapää. Kantapään voit neuloa haluamallasi tavalla, itse neuloin tavallisen kantapään (poimittavia silmukoita tuli 10 kpl reunoilta). Kun neulot kantapään jälkeen ensimmäistä kertaa silmukoita III ja IV puikoilta niin neulo oikein ja seuraavalla kerroksella neulo ne nurin. Näin työhön syntyy yksi valkoinen raita nurjia silmukoita. 

Jatka kavennuksia I ja II puikoilta niin kauan kunnes joka puikolla on jälleen 10 silmukkaa. Neulo sukan loppuosa siten, että neulot aina 6 krs oikein vaaleanpunaisella langalla ja valkoisella langalla 1 krs oikein ja 1 krs I ja II puikoilla oikein III ja IV puikoilla nurin .Toista näitä siis yhteensä 3 kertaa eli vaaleanpunaista raitaa tulee yhteensä 3 kappaletta kantapään jälkeen. Kun olet neulonut viimeisen kerran valkoisella langalla nurin I ja II puikoilla, neulo seuraavat 4krs oikein.

Aloita sitten sädekavennukset:

*Neulo 3s oikein, 2s oikein yhteen*, toista *-* koko krs
Neulo 1 krs oikein
*Neulo 2s oikein, 2s oikein yhteen*, toista *-* koko krs
Neulo 1krs oikein
*Neulo 1s oikein, 2s oikein yhteen*, toista *-* koko krs
Neulo 1 krs oikein
Neulo viimeinen krs siten, että neulot kaikki silmukat 2 oikein yhteen, jolloin työhön jää jäljelle 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele työ, villasukka on valmis! :)

Vasen villasukka:

Luo sukkapuikoille vaaleanpunaisella langalla 48 silmukkaa ja jaa ne 12s per puikko. Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä ja saumakohta tulee sisäsyrjälle. Neulo resoria seuraavasti: *neulo 1s nurin, 1s oikein takaa kiertäen*, toista *-* koko krs ajan yhteensä 6 krs. Ota työhön valkoinen lanka ja neulo ensin 1krs oikein ja sitten 1krs nurin.  Ota tämän jälkeen jälleen vaalenpunainen lanka ja neulo 1 krs oikein.

Valepalmikkokohta menee seuraavasti:

Neulo *1s nurin, 3 oikein*, toista koko krs.
Tämän jälkeen *neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle, vedä kolmas silmukka (jota ei ole siis neulottu) näiden kahden neulotun silmukan yli ja siirrä nämä 2 neulottua silmukkaa takaisin oikealle puikolle, neulo 1s nurin* toista*-* koko krs. Tässä siis valepalmikon ylivetokohta vaihtuu peilikuvaksi oikean sukan valepalmikoille. Halutessasi voit neuloa valepalmikot samalla tavalla kuin vasemmassa sukassa, tää on ihan makukysymys! :) 

Tässä näkyy ero valepalmikoissa, oikeanpuolinmainen on "normaali" valepalmikko ja vasemalla oleva on peilikuvaksi neulottu.


Neulo tämän jälkeen *1s nurin, 1 oikein, tee langankierto, 1s oikein*, toista koko krs *-*

Neulo seuraavat kaksi kerrosta näin: *1s nurin, 3s oikein*, toista siis kaksi kerrosta tätä.

Tämän jälkeen *neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle, vedä kolmas silmukka (jota ei ole siis neulottu) näiden kahden neulotun silmukan yli ja siirrä nämä 2 neulottua silmukkaa takaisin oikealle puikolle, neulo 1s nurin* toista*-* koko krs. (tai neulo samalla tavalla kuin vasemmassa sukassa!)

Vaihda työhön valkoinen lanka ja *neulo 1s oikein, 1s oikein, tee langankierto ja 1s oikein* (huom! tässä krs ei ole siis nurjia s ollenkaan!) Toista koko krs *-*

Neulo sitten *1s nurin, 1s nurin, 1s nurin takaa kiertäen (=ei synny reikää), 1s nurin*. (huom! tässä krs ei ole oikeita s ollenkaan!) toista *-* koko krs.

Ota työhön jälleen vaaleanpunainen lanka ja neulo 1 krs oikein ja aloita sitten valepalmikkokohta uudelleen ja tee sen jälkeen vielä kolmas valepalmikkokerros. (valepalmikkokerroksia tulee siis yhteensä 3 kpl).

Kun olet viimeisen kerran neulonut valepalmikkokerroksen jälkeen valkoisella langalla nurjan kerroksen, ota työhön vaaleanpunainen lanka ja neulo oikeaa kaventaen samalla joka puikolta 2 silmukkaa pois (eli per puikko jää 10s).

Neulo villasukka muutoin peilikuvaksi oikealle sukalle, huomioi, että kantapää tulee tässä oikeassa sukassa III ja IV puikolle ja jalkaterän valkoiset nurjat kerrokset tulevat siis I ja II puikoille. Kavennukset tulevat samalla tavalla kuin vasemmassakin sukassa, lopuksi katkaise lanka ja päättele työ hyvin. Näin syysprinsessan villasukat ovat valmiita! :)



Syysprinsessan tumput



Lanka: Adlibris Baby Merino Pink ja White
Puikot: 2mm
Tumpujen koko: noin 0-3kk
Tumpun mitat: pituus varresta kärkeen: 13,5cm 

Neulo näin:

Oikea tumppu:

Luo vaaleanpunaisella langalla 48s sukkapuikolle ja jaa ne 4 osaan (=12s per puikko). Puikkojen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä eli saumakohta tulee sisäsyrjälle. Neulo 1 krs oikein. Aloita sitten joustinneule *1s oikein takaa kiertäen, 1s nurin*, toista *-* koko krs yhteensä 6krs.

Ota sitten työhön valkoinen lanka ja neulo 1krs oikein ja 1krs nurin. Ota tämän jälkeen jälleen vaaleanpunainen lanka työhön ja neulo 1krs oikein. 

Aloita sitten valepalmikkokerrokset eli:

Neulo *3s oikein, 1s nurin*, toista *-* koko krs.
Neulo sitten: * nosta 1s neulomatta, neulo 2s oikein, vedä neulomaton silmukka näiden kahden neulotun silmukan yli, 1s nurin*, toista *-* koko krs.
Neulo *1s oikein, tee langankierto, 1s oikein, 1s nurin*, toista *-*.
Neulo *3s oikein, 1s nurin*, toista *-* yhteensä 2krs
Neulo sitten: * nosta 1s neulomatta, neulo 2s oikein, vedä neulomaton silmukka näiden kahden neulotun silmukan yli, 1s nurin*, toista *-* koko krs.  

Ota työhön valkoinen lanka ja neulo seuraavasti: *neulo 1s oikein, tee langankierto, 1s oikein, 1s oikein* (huom! tälle kerrokselle ei siis tule nurjia silmukoita!), toista *-* koko krs. Tämän jälkeen *neulo 1s nurin, 1s nurin takaa kiertäen (=ei synny reikää), 1s nurin, 1s nurin* (huom! tällä kerroksella ei siis neulota silmukoita oikein!), toista *-* koko krs. 

Vaihda lanka vaaleanpunaiseen ja neulo 1krs oikein. Aloita sitten jälleen joustinneule: *1s oikein takaa kiertäen, 1s nurin*, toista *-* yhteensä 6krs.

Ota jälleen valkoinen lanka ja neulo 1krs oikein ja 1krs nurin. Vaihda lanka vaaleanpunaiseen ja aloita kavennukset eli kavenna joka puikolta 2s pois (=per puikko jää 10s). Neulo oikeaa yhteensä 6krs.

Ota työhön tämän jälkeen *valkoinen lanka ja neulo 2 krs oikein. Vaihda lanka vaaleanpunaiseen ja neulo 6krs oikein.* Toista *-* yhteensä 4 kertaa eli työssä tulee olemaan 4 vaaleanpunaista kerrosta. Kun olet viimeisen (neljännen) kerran neulonut valkoisella langalla 2 oikeaa kerrosta, aloita nauhakavennukset.

Eli neulo joka I ja III puikoilla ylivetokavennukset ja joka II ja IV puikoilla 2s oikein yhteen joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8s, katkaise lanka ja päättele työ hyvin, näin eka tumppu on valamis! :)


Vasen tumppu

Vasen tumppu neulotaan oikean peilikuvaksi eli joustinneule menee näin: *1s nurin, 1s oikein takaa kiertäen*, toista *-*. 

Valepalmikkokohta menee näin:

Neulo *1s nurin, 3 oikein*, toista koko krs.
Tämän jälkeen *neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle, vedä kolmas silmukka (jota ei ole siis neulottu) näiden kahden neulotun silmukan yli ja siirrä nämä 2 neulottua silmukkaa takaisin oikealle puikolle, neulo 1s nurin* toista*-* koko krs. Tässä siis valepalmikon ylivetokohta vaihtuu peilikuvaksi oikean tumpun valepalmikoille. Halutessasi voit neuloa valepalmikot samalla tavalla kuin oikeassa tumpussa, tää on ihan makukysymys! :) 

Neulo tämän jälkeen *1s nurin, 1 oikein, tee langankierto, 1s oikein*, toista koko krs *-*

Neulo seuraavat kaksi kerrosta näin: *1s nurin, 3s oikein*, toista siis kaksi kerrosta tätä.

Tämän jälkeen *neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle, vedä kolmas silmukka (jota ei ole siis neulottu) näiden kahden neulotun silmukan yli ja siirrä nämä 2 neulottua silmukkaa takaisin oikealle puikolle, neulo 1s nurin* toista*-* koko krs. (tai neulo samalla tavalla kuin oikeassa tumpussa!)

Vaihda työhön valkoinen lanka ja *neulo 1s oikein, 1s oikein, tee langankierto ja 1s oikein* (huom! tässä krs ei ole siis nurjia s ollenkaan!) Toista koko krs *-*


Neulo sitten *1s nurin, 1s nurin, 1s nurin takaa kiertäen (=ei synny reikää), 1s nurin*. (huom! tässä krs ei ole oikeita s ollenkaan!) toista *-* koko krs.

Vaihda työhön vaaleanpunainen lanka ja neulo 1krs oikein ja aloita sitten joustinneule kuten alussa.

Loppuosa tumpusta menee ihan samalla tavalla kuin oikeassakin tumpussa, lopuksi tee nauhakavennukset, katkaise lanka ja päättele hyvin. Nyt olisi syysprinsessan tumputkin valmiina! :) 



Eli tällaiset ohjeet, toivottavasti saatte näistä selvää ja kysykää ihmeessä, jos tulee epäselvyyksiä! Nää kannattaa siis kastella ja asetella muotoonsa, koska neulos "paranee" ja pehmenee todella paljon! Kysyä (ja muutenkin kommentoida!) voi joko tuolla kommenttiosiossa tai Instagramin kautta @elizavetaknits. 

Ihania neulehetkiä kaikille! 

T. Lissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helpot neulotut kupinaluset

                                                                        Helpot neulotut kupinaluset Heipä hei pitkästä, pitkästä aika...